top of page
  • Writer's pictureSkydata

Parrot julkistanut Anafi USA mallin

Ranskalainen Parrot on tänään julkistanut Anafi USA mallin kopterin. Anafi USA on yhdistelmäkameralla varustettu, vain 500g painava drone, joka on tarkoitettu lähinnä viranomaiskäyttöön, jossa vaaditaan RGB ja lämpökameraa.


Valmistettu USA:ssa


Anafi USA tarjoaa samat ominaisuudet jotka Parrot on suunnitellut USA:n armeijan käyttöön (SRR). Anafi USA käyttää tiedonsalausta ja yksityisyysasetuksia, jotka ovat Euroopan Unionin GDPR käytännön mukaisia. Laite ei siis lähetä mitään tietoa Parrotille tai muualle dronen ulkopuolisille tahoille.


32x zoomaus


Viranomaiskäytössä, laajamittainen zoomaus on yleensä erittäin toivottu toiminnallisuus, jotta erityisesti vaarallisia kohteita ei jouduta lähestymään liian lähelle vaan niitä voidaan katsoa pidemmän matkan päästä. 32x zoomaus on suunniteltu kahden 21MP kameran oheen, mahdollistaen yksityiskohtien tutkimisen jopa 5 km päästä.


Zoomattu kuva voidaan sekoittaa Anafin RGB kamerakuvan ja FLIR Boson sensoriin perustuvan lämpökuvan kesken, siten että lämpökamera näyttää hotspot pisteet samaan aikaan kun visuaalinen videokamerakuva mahdollistaa muiden yksityiskohtien selkeän katsomisen.


Alla olevassa esimerkkikuvassa, drone lentää aurinkopaneelikentän yli 40m etäisyydellä. Zoomauksen avulla, pilotti pystyy tutkimaan kohdetta jopa senttimetrien tarkkuudella.


Erittäin nopea käyttöönotto


Vaativissa tilanteissa dronen käyttöönottoaika voi olla kriittinen. Anafi USA kopteri voidaan nostaa ilmaan 55 sekuntia laukun avaamisesta.


Laitetta voidaan käyttää myös ilman GPS signaalia, mahdollistaen lentämisen sisätiloissa. Tällaisia käyttötarpeita ovat esimerkiksi lentäminen sisään ikkunasta palokohteeseen tai muuhun tarkastettavaan paikkaan.


Kopteri voidaan lähettää myös kädestä, joka mahdollistaa laitteen käytön esimerkiksi veneestä.

Parrot Anafi USA:ssa ei ole lentokieltoalue rajoituksia, joten vastuu lentämisestä on täysin pilotilla, jolloin laitteella voidaan lentää käytännössä missä tahansa.

Parrot kertoo Anafi USA:n olevan myös hiljaisin ja pienikokoisin drone markkinoilla. Äänentaso on vain 79dB 50cm korkeudessa maasta.


500 gramman painoisena maksimi lentoaika on 32 minuuttia.


Luotettava ja salattu data


Kuvat ja videot salataan SD kortille käyttämällä AES-XTS algorytmiä ja 512 bittista salausavainta. Tämä varmistaa, ettei tallennettua dataa ole mahdollista lukea drone tai muistikortti häviää tai varastetaan. Kun data salataan kerran, voidaan se lukea ainoastaan salausavaimella.


Kopterin ja radio-ohjaimen yhteys on myös salattu WPA2 salauksella.

Tehtaan toimesta salattu firmware estää myös drone ohjelmiston muokkaamiseen!

Parrot käyttää tunnettuja standardeja ja avoimia protokollia kuten WiFi, WPA2, RTP/RTSP, H.264 ja GUTMA.

Käyttäjät voivat halutessaan jakaa dataa ilmaisen FreeFlight 6 aplikaation kautta. Mitään dataa ei kuitenkaan vakioasetuksena jaeta ilman käyttäjän suostumusta. Kaikki lentodata ja logit on tallennettu suojatuille servereille Euroopassa sekä dronen omaan logiin. Kaikki suojaukset ovat suoraan yhteensopivia Eurooppalaisen GDPR standardin mukaisesti.


IP53 suojattu ja sateenkestävä


Anafi USA malli on läpäissyt IP53 suojausluokituksen ja sillä voidaan lentää sateessa ja pölyisissä ympäristöissä. Tuulenkestävyys on jopa 15ms.


Toimitukset alkavat syyskuussa ja ohjehinta on 8.750 € alv.24%. Skydata esittelee laitteen jo aikaisemmin, joten jos olette kiinnostuneita lisätiedoista ja demosta Espoossa, ottakaa yhteyttä info@skydata.fi sähköpostilla.
82 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page