top of page

ILMAKUVAUKSEEN 
OIKEAT LISÄVARUSTEET

" Ammattimaiseen työskentelyyn tarvitaan kentällä hyväksi todetut lisävarusteet, jotka helpottavat työskentelyä kaikissa olosuhteissa "

Agras-laturi.png

Tukeva ja riittävän tilava kuljetuslaukku

DJI:n mukana tulevat säilytys- tai kuljetuslaukut ovat useimmiten riittämättömiä kenttäolosuhteissa. Laukut on lisäksi suunniteltu mahdollisimman kompaktiksi drone laitteen perusvarusteille, jolloin yhdenkin lisävarusteen, akun tai erillisen kameran kuljettaminen laukussa ei onnistu.

 

Lisäksi esimerkiksi DJI;n M200 -sarjan kuljetuslaukuissa, laitteistosta tulee irrottaa laskutelineet ja potkurit sekä niputtaa laite kasaan ennen kuin se mahtuu laukkuun. Skydata tarjoaa kaikkiin laitteisiin korkealaatuiset HPRC suojalaukut joissa on huomioitu lisävarusteille riittävät tilat sekä käyttömukavuus. Lisäksi HPRC:n laukut on tehty ammattikäyttöön rankkoihin olosuhteisiin. Ne ovat vesi- ja pölytiiviitä. 

M210-4600W-01_FULL-2_LEVEL__3BIG_BATTERY
Zenmuse X4S+Inspire2_ skydata.png

Hyötykuorma on dronen tärkein varuste

Drone laitteena on itsessään vain työkalu, joka kuljettaa hyötykuormaa, jolla kerätään tietoa eli dataa. Oikea hyötykuorman valinta on kriittisen tärkeää, minkä takia väärässä paikassa ei kannata säästää. Erityisesti lämpökamerapuolella, se että laitteisto on varustettu lämpökameralla ei tarkoita, että se soveltuisi kaikenlaiseen lämpökamerakuvaukseen, usein päinvastoin.

Matrice 210_skydata.png

Modulaarinen drone-alusta tarjoaa enemmän

Pelkät varusteet eivät kuitenkaan ratkaise mitään, jos varusteita ei pystytä käyttämään tehokkaasti. Siksi oikeanlaisen drone-mallin valitseminen on kaiken perusta. Esimerkkinä otettakoon DJI Matrice 200 -sarjan mallisto. Jos laitetta halutaan käyttää monipuolisesti ja laajentaa sitä tarpeiden kasvaessa, M200 perusmallin valinta ei ole järkevää. Itse asiassa M200 ja M210 mallien hintaero on sen verran pieni, että M210 mallin perusvarustus huomioiden, M200 malli saattaa tulla jopa kalliimmaksi kuin isoveljensä.

M210 ja M210 RTK on suoraan varustettu Crystalsky 7.85" Ultra näytöllä ja DJI:n kehittyneimmällä Cendence radio-ohjaimella. Näissä malleissa on mahdollista käyttää kahta samanaikaista hyötykuormaa alapuolisessa kiinnityspaikassa tai yhtä alhaalla ja toista dronen yläpuolella yhtä aikaa.

Akkuja ei ole koskaan liikaa

Kentällä koettu totuus on ettei akkuja ole koskaan liikaa. Aivan minimissään akkuja tulisi olla neljä lentoakustoa, joka tarkoittaa neljää tai kahdeksaa akkua yhteensä. Kaikki HPRC kuljetuslaukut on suunniteltu siten, että mukaan mahtuu vähintään neljä lentoakustoa mukaan. 

smartcontroller 01_skydata.jpg

Olosuhteita kestävä näyttö ja radio-ohjain

Suomen olosuhteet ja erityisesti pakkasen aiheuttavat ongelmia perinteisille tableteille ja älypuhelimille. Skydata tarjoaa jopa -20 asteen pakkasenkestävyydellä varustetut Crystalsky näyttölaitteet ja Mavic 2 Enterprise malleihin Smart Controller radio-ohjain / näyttölaiteratkaisut, joka kestää kovia Suomen sääolosuhteita.

Suosittelemme perinteisen tabletin sijasta käyttämään aina sääolosuhteita kestäviä näyttö- ja radio-ohjainlaitteita. Jo pienessäkin pakkasessa, tabletti voi sammua vaikka akkua olisi runsaasti jäljellä. Tämä vaarantaa ensisijaisesti suoritettavan tehtävän edistymisen mutta pahimmassa tapauksessa voi aiheuttaa vaaratilanteen, ohjausnäkymän ja ohjaussignaalin katketessa äkillisesti.

DJI Mavic 2 Smart Controller 5.5" integroidulla Crystalsky näyttölaitteella

bottom of page