UUTUUS!

MATRICE

300 RTK

KAIKKEIN VAATIVIMPIIN OLOSUHTEISIIN

Matrice 300 RTK on DJI:n uusin taidonnäyte, joka tuo ilmakuvaukseen täysin uutta teknologiaa, ominaisuuksia sekä kameratekniikkaa. "

OcuSync 2.0 signalointijärjestelmä on CE -hyväksytty ja mahdollistaa jopa 10 km kantomatkan. Se on varustettu häiriösignaalien estotekniikalla, joka suodattaa läheisillä taajuusalueilla olevien laitteiden, kuten WLAN -tukiasemien ja matkapuhelimien aiheuttamia häiriöitä.

 

Ohjausjärjestelmä toimii 2.4Ghz sekä 5,8Ghz taajuuksilla joka vaihtaa automaattisesti parhaimmalle taajuudelle jos häiriöitä ilmenee.

OcySync Enterprise mahdollistaa kristallinkirkkaan 1080p/30fps esikatselukuvan täysin uuden 5,5” Smart Controller Enterprise Crystalsky ULTRA -näyttöpaneelissa.

Matrice 300 RTK Moottorit on sijoitettu moottoripuomien alapuolelle, jolloin kopterin painopiste on ideaalinen. Potkurit eivät häiritse yläpuolelle sijoitettua lisävarusteita tai hyötykuormia. Potkurit ovat osittain rungon suojaamia joka myös lisää turvallisuutta.

Huippunopeus on jopa 82 km/h ja se kykenee nousemaan ja laskeutumaan aiempaa nopeammin. Matrice 300 RTK säästää laskeutuessaan energiaa joka pidentää toiminta-aikaa.

 

Lentotehtävien siirtymät ja paluu takaisin kotipisteeseen on aiempaa nopeampaa ja energiatehokkaampaa. Tällöin itse lentotehtävään jää enemmän akkukapasiteettia.

Huikea kantomatka ja toimintavarmuus

Huippuluokan suorituskyky ja toiminta-aika

Max nopeus 82 km/h

Max nousunopeus 7 ms

Max lentokorkeus 5000 - 7000 m

Max tuulennopeus 15 m/s

Laaja valikoima huippukameroita ja erilaisia sensoreita

MATRICE 300 RTK -kuvauskopteriin voidaan asentaa jopa kolme kameraa samanaikaisesti. Kaksi alapuolista etupuolella olevaa kameraa sekä rungon yläpuolelle sijoitettava kolmas kamera. DJI on kehittänyt MATRICE 300 RTK -malliin kaksi täysin uutta ns. hybridikameraa.

H20 -kamera

H20 on kolmella eri sensorilla varustettu kamera, jossa on 12Mp laajakuvakamera, 20Mp 23-kertaisella zoomilla varustetun RGB kamera sekä 1200m Laser Range Finder -sensori.

H20T -kamera

H20T -mallissa on näiden lisäksi FLIR 640 x 512 resoluutioinen radiometrinen lämpökamera.

 

HUOM!

MATRICE 300 RTK tukee myös vanhempia kameramalleja, joissa on oma muistikorttipaikkansa. Näitä ovat MATRICE 200 -mallissa käytetyt Zenmuse XT, Zenmuse XT2 ja Zenmuse XT S kamerat. MATRICE 300 on myös yhteensopiva Zenmuse Z30 Superzoom kameran kanssa sekä useiden kolmannen osapuolen kamera-, sensori- ja lisävarustelaitteiden, kuten LED etsinvävalon kanssa.

MATRICE 300 RTK -kuvauskopteriin voidaan asentaa jopa kolme kameraa samanaikaisesti. Kaksi alapuolista etupuolella olevaa kameraa sekä rungon yläpuolelle sijoitettava kolmas kamera. "

Lentoajat eri hyötykuormilla

MATRICE 300 tallentaa  dronen liikkeet, gimbaalin suunnan, valokuvien ottopaikat ja kameran zoom-kertoimen tarkasti muistiinsa. Lentotehtäviä voidaan toistaa samanlaisena uudestaan. AI Spot-Sheck -ominaisuuden ansiosta se myös oppii itse aikaisempien tehtävien kohteista. Tekoäly tunnistaa aikaisemmin kuvattuja kohteita ja ottaa kuvat täsmälleen samasta suunnasta tehtävästä toiseen.

Uudenlaista lentotehtävien automatisointia

Waypoint 2.0

Waypoint 2.0 reittilentosuunnitelmat luo jopa 63.535 yksilöllistä reittilentopistettä ja mahdollistaa useita erilaisia pisteen kohdalla suoritettavia tapahtumia kuten ”ota kuva” tai ”aloita video” jne. Jokaisessa pisteessä voi olla useita eri tehtäviä peräkkäin, jonka jälkeen drone siirtyy seuraavaan reittipisteeseen ja suorittaa pisteelle ohjelmoidut tapahtumat tarkasti.

 

PinPoint

Voit  näyttöä koskettamalla merkitä kohteen kamerakuvasta tai kartasta ja Matrice 300 RTK:n tekoäly yhdessä kehittyneiden sensoreiden kanssa laskee pisteen tarkat kordinaatit joka näkyy ohjaimen näytöllä. Tarkka kohteen sijainti jaetaan automaattisesti mahdollisen toisen radio-ohjaimen kanssa ja se voidaan jakaa myös valvontakeskus ohjelmalla kuten DJI Flighthubilla eteenpäin.

 

Smart Track

ActionTracking toiminnallisuus on nyt lisätty myös MATRICE 300 -malliin parannettuna versiona. Järjestelmän avulla voi seurata liikkuvaa kohdetta ja kytkeä automaattisen zoomauksen, joka seuraa kohdetta tarkasti liikkeen mukaan.

Ilmailusta lainattua huipputekniikkaa

 

Miehitetyn ilmailun turvallisuus-, ympäristön ja olosuhteiden havaintojärjestelmät ovat huippulaatua. Sama teknologia otetaan nyt myös kopterin ohjaamiseen.

MATRICE 300 RTK -mallin  PFD eli Primary Flight Display toiminnallisuus on uutta DJI Pilot aplikaatiossa. Järjestelmän avulla, kaikki kriittinen telemetria- ja ympäristötieto tuodaan yhdellä silmäyksellä katsottavaan mittaristoon.

 

Se näyttää kopterin korkeuden, kallistuman ja nopeuden sekä vallitsevan tuulensuunnan. Ohjaaja voi nähdä kopterin lentosuunnan, lentoradan, PinPoint -informaation ja kotipisteen sijainnin aikaisempaa selkeämmin.

 

Lisäksi esteentunnistus- ja paikkatietojärjestelmän ilmoittamat esteet nähdään yhdestä helppolukuisesta mittarista.

Kehittynyt kaksoisradio-järjestelmä

 

MATRICE  300 RTK:ssa voidaan käyttää samaan aikaan kahta radio-ohjainta, joilla voidaan ohjata dronea ja sensoreita. Kahden ohjaimen avulla voidaan suorittaa ns. BVLOS (beyond visual line of sight) lentoluvan vaativia tehtäviä sekä myös VLOS (Visual line of sight) tehtäviä. Toinen pilotti voi sijoittua lentoreitille paikkaan jossa ensimmäinen lentäjä ei enää pysty havaitsemaan laitetta paljaalla silmällä. Näin lentoreittiä voidaan laajentaa huomattavasti vaarantamatta turvallisuutta tai rikkomatta dronemääräyksiä.

6 -suuntainen esteentunnistus tuo turvallisuutta

 

Matrice 300 RTK mallissa on huippumoderni esteentunnistus  joka tarkkailee ympäristöä jatkuvasti kuuteen eri suuntaan. Esteentunnistusetäisyyttä voidaan säätää 1-40 metrin asteikolla. Turvajärjestelmä tunnistaa yksityiskohdat jopa hankalissa ahtaissa paikoissa, ja estää varmasti kopterin törmäämisen esteeseen.

Seurantajärjestelmä ilmoittaa huollon tarpeesta

 

M300 RTK -mallissa on itsetarkkailujärjestelmä, johon se tallentaa lennot sekä seuraa käyttötunteja ilmoittaen automaattisesti kriittisten komponenttien huoltotarpeet. Muistiin tallentuu myös lentoaika-, lentomatka- ja muut tärkeät seurantatiedot.

Tuplavarmennettua tekniikkaa

 

DJI Matrice 300 RTK:n käyttöturvallisuus varmistetaan kaikissa olosuhteissa käyttämällä kahdennettuja komponentteja. Kopterissa on mm. kaksoisakkujärjestelmä, jossa yhden akun mahdollisen vaurion takia toinen toinen akku hoitaa laitteen turvallisesti lähtöpaikkaansa. Kahdennettuja komponentteja ovat lisäksi IMU, Barometri, RTK antennit ja GNSS moduuli, kompassi, vision sensorit, ToF sensorit sekä näitä tukevat taustatoiminnallisuudet kuten ohjausjärjestelmä sekä kahdennettu signaalilinkki.

 

Lisäksi luotettavuutta lisää parannettu IP45 sääsuojaus, itselämmittyvät akut, joilla voidaan taata -20 asteen pakkasenkestävyys. Kopterissa on lisäksi Anti-törmäys strobo -valaistus sekä AirSense ADS-B ilma-alusten havaintojärjestelmä.

 

SKYDATA OY
Niittyrinne 2b

02270 ESPOO

FINLAND 

Tel. +358 40 5585 853

info  @ skydata.fi

Skydata on Suomen kokenein drone-ratkaisuihin ja teknologioihin keskittynyt yritys, jonka yli 10 vuoden toiminnan aikana on toimitettu Suomessa satoja laitteistoratkaisuja, koulutettu tuhansia pilotteja ja autettu yrityksiä hyödyntämään drone-teknologioita tehokkaasti ja turvallisesti. Tarjoamme kaiken tarvittaessa "avaimet käteen" -periaatteella, mukaan lukien kuvauskopterikoulutukset, teknisen tuen, vuokra- ja varalaitepalvelut, auditointi- ja kehityspalvelut sekä laite- ja vastuuvakuutukset.

Skydatan asiantuntijaverkosto koostuu reilusta 20 alan asiantuntijasta, jotka tarjoavat valtakunnallisesti myös teknistä ilmakuvausta Rovaniemeltä Hankoon ja Turusta Haminaan!