top of page

UUTUUS!

MATRICE
300 RTK
KAIKKEIN VAATIVIMPIIN OLOSUHTEISIIN

Matrice 300 RTK on DJI:n uusin taidonnäyte, joka tuo ilmakuvaukseen täysin uutta teknologiaa, ominaisuuksia sekä kameratekniikkaa. "

ikonit.jpg
M300 RTK _Dynamic_1.jpg

OcuSync 2.0 signalointijärjestelmä on CE -hyväksytty ja mahdollistaa jopa 10 km kantomatkan. Se on varustettu häiriösignaalien estotekniikalla, joka suodattaa läheisillä taajuusalueilla olevien laitteiden, kuten WLAN -tukiasemien ja matkapuhelimien aiheuttamia häiriöitä.

 

Ohjausjärjestelmä toimii 2.4Ghz sekä 5,8Ghz taajuuksilla joka vaihtaa automaattisesti parhaimmalle taajuudelle jos häiriöitä ilmenee.

OcySync Enterprise mahdollistaa kristallinkirkkaan 1080p/30fps esikatselukuvan täysin uuden 5,5” Smart Controller Enterprise Crystalsky ULTRA -näyttöpaneelissa.

Matrice 300 RTK Moottorit on sijoitettu moottoripuomien alapuolelle, jolloin kopterin painopiste on ideaalinen. Potkurit eivät häiritse yläpuolelle sijoitettua lisävarusteita tai hyötykuormia. Potkurit ovat osittain rungon suojaamia joka myös lisää turvallisuutta.

Huippunopeus on jopa 82 km/h ja se kykenee nousemaan ja laskeutumaan aiempaa nopeammin. Matrice 300 RTK säästää laskeutuessaan energiaa joka pidentää toiminta-aikaa.

 

Lentotehtävien siirtymät ja paluu takaisin kotipisteeseen on aiempaa nopeampaa ja energiatehokkaampaa. Tällöin itse lentotehtävään jää enemmän akkukapasiteettia.

Huikea kantomatka ja toimintavarmuus

Smart Controller_4.jpg

Huippuluokan suorituskyky ja toiminta-aika

Max nopeus 82 km/h

Max nousunopeus 7 ms

Max lentokorkeus 5000 - 7000 m

Max tuulennopeus 15 m/s

Laaja valikoima huippukameroita ja erilaisia sensoreita

MATRICE 300 RTK -kuvauskopteriin voidaan asentaa jopa kolme kameraa samanaikaisesti. Kaksi alapuolista etupuolella olevaa kameraa sekä rungon yläpuolelle sijoitettava kolmas kamera. DJI on kehittänyt MATRICE 300 RTK -malliin kaksi täysin uutta ns. hybridikameraa.

H20 -kamera

H20 on kolmella eri sensorilla varustettu kamera, jossa on 12Mp laajakuvakamera, 20Mp 23-kertaisella zoomilla varustetun RGB kamera sekä 1200m Laser Range Finder -sensori.

M300 RTK + H20T_2.jpg

H20T -kamera

H20T -mallissa on näiden lisäksi FLIR 640 x 512 resoluutioinen radiometrinen lämpökamera.

 

HUOM!

MATRICE 300 RTK tukee myös vanhempia kameramalleja, joissa on oma muistikorttipaikkansa. Näitä ovat MATRICE 200 -mallissa käytetyt Zenmuse XT, Zenmuse XT2 ja Zenmuse XT S kamerat. MATRICE 300 on myös yhteensopiva Zenmuse Z30 Superzoom kameran kanssa sekä useiden kolmannen osapuolen kamera-, sensori- ja lisävarustelaitteiden, kuten LED etsinvävalon kanssa.

Three payloads.jpg

MATRICE 300 RTK -kuvauskopteriin voidaan asentaa jopa kolme kameraa samanaikaisesti. Kaksi alapuolista etupuolella olevaa kameraa sekä rungon yläpuolelle sijoitettava kolmas kamera. "

Lentoajat eri hyötykuormilla

Skydata_DJI_Matrice3003.png
matrice300_skydata5.jpg

MATRICE 300 tallentaa  dronen liikkeet, gimbaalin suunnan, valokuvien ottopaikat ja kameran zoom-kertoimen tarkasti muistiinsa. Lentotehtäviä voidaan toistaa samanlaisena uudestaan. AI Spot-Sheck -ominaisuuden ansiosta se myös oppii itse aikaisempien tehtävien kohteista. Tekoäly tunnistaa aikaisemmin kuvattuja kohteita ja ottaa kuvat täsmälleen samasta suunnasta tehtävästä toiseen.

Uudenlaista lentotehtävien automatisointia

Bridge-Flying%202_edited.jpg

Waypoint 2.0

Waypoint 2.0 reittilentosuunnitelmat luo jopa 63.535 yksilöllistä reittilentopistettä ja mahdollistaa useita erilaisia pisteen kohdalla suoritettavia tapahtumia kuten ”ota kuva” tai ”aloita video” jne. Jokaisessa pisteessä voi olla useita eri tehtäviä peräkkäin, jonka jälkeen drone siirtyy seuraavaan reittipisteeseen ja suorittaa pisteelle ohjelmoidut tapahtumat tarkasti.

 

PinPoint

Voit  näyttöä koskettamalla merkitä kohteen kamerakuvasta tai kartasta ja Matrice 300 RTK:n tekoäly yhdessä kehittyneiden sensoreiden kanssa laskee pisteen tarkat kordinaatit joka näkyy ohjaimen näytöllä. Tarkka kohteen sijainti jaetaan automaattisesti mahdollisen toisen radio-ohjaimen kanssa ja se voidaan jakaa myös valvontakeskus ohjelmalla kuten DJI Flighthubilla eteenpäin.

 

Smart Track

ActionTracking toiminnallisuus on nyt lisätty myös MATRICE 300 -malliin parannettuna versiona. Järjestelmän avulla voi seurata liikkuvaa kohdetta ja kytkeä automaattisen zoomauksen, joka seuraa kohdetta tarkasti liikkeen mukaan.

matrice300_skydata_6.jpg

Ilmailusta lainattua huipputekniikkaa

 

Miehitetyn ilmailun turvallisuus-, ympäristön ja olosuhteiden havaintojärjestelmät ovat huippulaatua. Sama teknologia otetaan nyt myös kopterin ohjaamiseen.

MATRICE 300 RTK -mallin  PFD eli Primary Flight Display toiminnallisuus on uutta DJI Pilot aplikaatiossa. Järjestelmän avulla, kaikki kriittinen telemetria- ja ympäristötieto tuodaan yhdellä silmäyksellä katsottavaan mittaristoon.

 

Se näyttää kopterin korkeuden, kallistuman ja nopeuden sekä vallitsevan tuulensuunnan. Ohjaaja voi nähdä kopterin lentosuunnan, lentoradan, PinPoint -informaation ja kotipisteen sijainnin aikaisempaa selkeämmin.

 

Lisäksi esteentunnistus- ja paikkatietojärjestelmän ilmoittamat esteet nähdään yhdestä helppolukuisesta mittarista.

Kehittynyt kaksoisradio-järjestelmä

 

MATRICE  300 RTK:ssa voidaan käyttää samaan aikaan kahta radio-ohjainta, joilla voidaan ohjata dronea ja sensoreita. Kahden ohjaimen avulla voidaan suorittaa ns. BVLOS (beyond visual line of sight) lentoluvan vaativia tehtäviä sekä myös VLOS (Visual line of sight) tehtäviä. Toinen pilotti voi sijoittua lentoreitille paikkaan jossa ensimmäinen lentäjä ei enää pysty havaitsemaan laitetta paljaalla silmällä. Näin lentoreittiä voidaan laajentaa huomattavasti vaarantamatta turvallisuutta tai rikkomatta dronemääräyksiä.

Smart Controller_1.jpg
Smart Controller_1.jpg
Public Safety_Pearland_2.jpg
matrice300_skydata3.jpg

6 -suuntainen esteentunnistus tuo turvallisuutta

 

Matrice 300 RTK mallissa on huippumoderni esteentunnistus  joka tarkkailee ympäristöä jatkuvasti kuuteen eri suuntaan. Esteentunnistusetäisyyttä voidaan säätää 1-40 metrin asteikolla. Turvajärjestelmä tunnistaa yksityiskohdat jopa hankalissa ahtaissa paikoissa, ja estää varmasti kopterin törmäämisen esteeseen.

matrice300_skydata4.jpg

Seurantajärjestelmä ilmoittaa huollon tarpeesta

 

M300 RTK -mallissa on itsetarkkailujärjestelmä, johon se tallentaa lennot sekä seuraa käyttötunteja ilmoittaen automaattisesti kriittisten komponenttien huoltotarpeet. Muistiin tallentuu myös lentoaika-, lentomatka- ja muut tärkeät seurantatiedot.

matrice300_skydata_edited.jpg

Tuplavarmennettua tekniikkaa

 

DJI Matrice 300 RTK:n käyttöturvallisuus varmistetaan kaikissa olosuhteissa käyttämällä kahdennettuja komponentteja. Kopterissa on mm. kaksoisakkujärjestelmä, jossa yhden akun mahdollisen vaurion takia toinen toinen akku hoitaa laitteen turvallisesti lähtöpaikkaansa. Kahdennettuja komponentteja ovat lisäksi IMU, Barometri, RTK antennit ja GNSS moduuli, kompassi, vision sensorit, ToF sensorit sekä näitä tukevat taustatoiminnallisuudet kuten ohjausjärjestelmä sekä kahdennettu signaalilinkki.

 

Lisäksi luotettavuutta lisää parannettu IP45 sääsuojaus, itselämmittyvät akut, joilla voidaan taata -20 asteen pakkasenkestävyys. Kopterissa on lisäksi Anti-törmäys strobo -valaistus sekä AirSense ADS-B ilma-alusten havaintojärjestelmä.

M300 RTK webinaari
 • Kuinka monta mallia H20 sarjan kameroita on?
  H20 hybridikameramalleja on kaksi. H20 on varustettu zoom- ja RGB kameralla sekä Laser etäisyysmittarilla. H20T on varustettu edellä mainittujen sensoreiden lisäksi FLIR lämpökamerasensorilla, jossa on 640x512 / 30Hz / radiometriset ominaisuudet.
 • Minkä tasoinen sääsuojaus laitteessa on?
  H20 kamerat on testattu laboriatoriossa ja niiden sääsuojautaso on IP44 IEC60529 standardin mukaisesti. Huomoithan että kun liität kameran M300 RTK droneen, tarkista että kameran kiinnitysadapteri on kuiva.
 • Voinko vaihtaa vakiona mukaan tulevan yhden kameran gimbaali kiinnityksen kaksoiskamera malliin?
  Kyllä, laite toimitetaan vakiona yhdellä kamerakiinnityspaikalla, mutta voit ostaa lisävarusteena gimbaalitelineen joka tukee kahden sensorin kiinnitystä. Lisävarusteena on myös saatavilla yläpuolisen sensorin kiinnitysadapteri, jolloin M300 RTK tukee kahta alapuolista ja yhtä yläpuolista sensorikiinnitystä samaan aikaan.
 • Mikä on laitteen sääsuojaus standardi ja voinko lentää vesisateessa?
  M300 RTK on IP45 luokiteltu ja sillä voidaan lentää sateessa, lumisateessa ja sumussa.
 • Minkämalliset ovat uuden M300 RTK mallin potkurit?
  Potkurimalli on 2110 ja ne myydään aina kahden pareissa. Lisäksi mikäli lennät korkealla merenpinnasta, voit käyttää 2195 mallin potkureita, joiden kantavuus on ohuessa ilmanalassa parempi.
 • Miksi M300 RTK mallissa ei ole perinteistä akkulaturia mukana?
  Uudet TB60 akut ovat kautta aikojen DJI:n suurimpia vakiomallisia akkuja. Drone käyttää yhdellä lentokerralla aina kaksoisakkujärjestelmää eli kahta akkua. Ammattimaisen toiminnan kannalta, akkuja tulisi olla vähintään kolme paria eli kuusi kappaletta. Näiden akkujen lataaminen erillisellä pöytälaturilla olisi vaivalloista ja hidasta. DJI Power Station on aina Skydatan toimesta tarjottava akkulaturi, joka on sijoitettu salkkuun jossa voidaan säilyttää kahdeksaa TB60 akkua ja neljää WB37 radio-ohjaimen akkua. Salkussa on sisäänrakennettu virtalähde, jolla voidaan ladata kahta TB60 akkua kerrallaan. Latausaika 230V jännitteellä on 60 min / 2 akkua.
 • Kuinka montaa akkua akkuasema voi ladata kerralla?
  Akkuasemaan voidaan sijoittaa kahdeksan (8) TB60 lentoakkua ja neljä (4) WB37 radio-ohjain akkua. Asema voi ladata kahta akkua samanaikaisesti. Latausjärjestelmä tutkii kaikkien akkujen jännitteen ja lataa kahta täysintä akkua mahdollistaen akkujen uudelleen käytön mahdollisimman lyhyessä ajassa.
 • Vaatiiko akut huolto ja kuinka varastoin akkuja?
  Suosittelemme akkujen käyttöönottovaiheessa merkitsemään akut pareittain esimerkiksi 1A ja 1B, 2A ja 2B ja niin edelleen. Akkuja suositellaan käytettäväksi aina pareina, jolloin varmistetaan optimaalinen suorituskyky. Älä lataa akkuja heti käytön jälkeen vaan anna niiden jäähtyä ja aloita lataaminen vasta kun akut ovat kylmiä. Ideaalinen ilmanlämpötila lataukselle on 15 - 40 ° celsiusta Ideaalinen akkujen säilytyslämpötila on 22 - 30° celsius astetta. Varmista että akkuja säilytetään kuivassa paikassa ja ei suorassa auringonpaisteessa. Jos akkuja ei käytetä yli10 päivään, lataa akut varastointitasolle eli noin 40 - 65% akun täydestä kapasiteetista. Jos säilytät akkuja yli 3 kk ilman käyttöä, tee varastointilataus 3 kk välein tarvittaessa.
 • Voidaanko TB60 akkuja käyttää pakkasella?
  TB60 akun käyttölämpötila on -20° - 50° C. Akkuja voidaan hyvin käyttää pakkasella, mutta huomioithan että akkujen kapasiteetti on alhaisempi mitä alhaisemmassa lämpötilassa akkuja käytetään. Optimoidaksesi kapasiteetin, suosittelemme lämmittämään akut ensin vähintään 15° C asteeseen ennen käyttöä. Kun akkuja ladataan -20° - 5° C asteen lämpötiloissa, itselämmitystoimino aktivoituu ja nostaa akun lämpötilan 5° C ennen latauksen alkamista. Kun akut asetetaan droneen ja drone käynnistetään, jos akkujen lämpötila on alhainen, itselämmitystoiminto aktivoituu automaattisesti pitääkseen akkujen lämpötilan 16° - 20° välillä.
 • Voidaanko M300 RTK mallissa käyttää vanhemman mallisia TB50/TB55 akkuja?
  Ei, akut ovat jännitteeltään ja fyysiseltä kooltaan erilaisia, joten ne eivät ole mitenkään yhteensopivia.
 • Voidaanko TB60 akkuja kuljettaa lentokoneessa?
  TB60 akun teho on 274W ja sellaisenaan niitä ei voida kuljettaa lentokoneen matkustamossa. Lentoyhtiöt sallivat yleisesti 100Wh tehoiset akut mutta tämän yli menevät akut joudutaan kuljettamaan erikoistavarana.
 • Miksi akku lämpenee varastoinnin aikana?
  Kun akkuja varastoidaan pidemmäksi aikaa, turvallisuuden ja akun kestoiän maksimoimiseksi akku käynnistää aika-ajoin purkaustoiminnon ja pyrkii purkamaan sen noin 65% kapasiteetistaan. On siis täysin normaalia että akku voi tuntua hieman lämpimältä myös varastointitilanteessa.
 • Voiko dronen käynnistää jos akkujen jännite on toisistaan poikkeava?
  Drone käynnistyy mikäli akkujen kennojännitteen ero ei ole yli 0.7V. Jos jännite-ero on liian suuri, aplikaatio ilmoittaa jänniterosta ja pyytää lataamaan akut.
 • Onko M300 RTK mallin Smart Controller Enterprise yhteensopiva muiden kanssa?
  Ei - malli on suunniteltu vartavasten M300 RTK mallille ja sitä ei voida käyttää muiden dronemallien kanssa
 • Miten saan videokuvan radio-ohjaimesta esimerkiksi näytölle?
  Smart Controller Enterprise radio-ohjaimessa on HDMI liitäntä, joka näyttää saman esikatselukuvan mitä pilottinäkymässä nähdään ulkoiselle näytölle.
 • Mitä signalointijärjestelmää M300 RTK käyttää?
  Täysin uutta, pitkän kantomatkan OcuSync Enterprise signalointi järjestelmää. Kantomatka CE hyväksytyillä laitteilla on ideaalisissa olosuhteissa noin 10 km.
 • Mitkä ovat Smart Controllerin näytön tekniset ominaisuudet?
  Ohjaimessa on sisäänrakennettu 5.5" ja 1920x1080p resoluutiolla varustettu näyttö, jonka maksimi kirkkaus on 1000cd/m2. Käytännössä, näyttö on noin kaksi kertaa kirkkaampi kuin missään tabletissa ja varustettu näytön kontrastin, kirkkauden ja yksityiskohtien parannustekniikalla mahdollistaen näytön katsomisen jopa suorassa auringonpaisteessa.
 • Voidaan radio-ohjain varustaa 4G mokkulalla?
  Kyllä, tarjoamme ZTE MF833V mallista mokkulaa, johon voidaan asentaa 4G SIM-kortti datasiirtopaketilla.
 • Voinko käyttää erillistä Crystalsky näyttöä ohjaimen kanssa?
  Crystalskyn rajoittuneen suorituskyvyn takia, Crystalsky näyttöä ei voida käyttää M300 RTK ohjaimen kanssa yhdessä.
 • Kuinka monta yhtäaikaista kameranäkymään voin katsoa aplikaatiossa?
  Kaksois radio-ohjainjärjestelmässä voidaan katsoa samanaikaisesti kolmea (3) eri videolähdettä, ml. FPV kamera. Yhden radio-ohjaimen järjestelmässä voidaan katsoa kahta (2) samanaikaista videolähdettä ml. FPV kamera.
 • Voinko tallentaa kuvia tai videota sisäänrakennetun FPV kameran kautta?
  Ei - FPV kamera on tehty pilotin havaintonäkymää varten ja se ei tallenna mitään mediaa.
 • Mitkä kamerat ja sensorit eli hyötykuormat ovat yhteensopivia?
  Uusi M300 RTK on yhteensopiva uusien H20 ja H20T hybridikameroiden kanssa. Lisäksi tuettuna on aikaisemmista kameramalleista Zenmuse XT, Zenmuse XT2, Zenmuse XT S, Zenmuse Z30 ja kolmannen osapuolen valmistamia sensoreita, kameroita ja apuvälineitä kuten LED valot, kaasumittarit jne. Yhteinen nimittäjä yhteensopiville hyötykuormille on se, että uusi M300 RTK:ssa ei ole Inspire 2:n yhteydessä tullutta CineCore järjestelmää, joka tallensi mediaa droneen omaan sisäiseen muistikorttipaikkaan tai SSD levylle. M300 RTK:ssa ei siis ole muistikorttipaikkaa vaan kaikki media tallentuu käytettävään sensoriin.
 • Kuinka monta yhtäaikaista hyötykuormaa voidaan käyttää?
  Droneen on mahdollista kiinnittää kolme erilaista hyötykuormaa. Huomioikaa, että laite toimitetaan yhden hyötykuorman kiinnitysadapterilla. Saadaksenne kaksi tai kolme hyötykuormaa kiinni samaan aikaan, M300 RTK vaatii alapuolisen kaksoiskiinnitysadapterin ja/tai yläpuolisen kiinnitysadapterin hankinnan. Skydata tarjoaa adapterivalikoiman varastotuotteena!
 • Minkälaisia hyötykuormia voidaan keskenään käyttää yhdessä?
  Yhden kameran kiinnitys eli vakiokokoonpano: Zenmuse XT2, Zenmuse XT S, Zenmuse Z30, Zenmuse H20, Zenmuse H20T ja kolmannen osapuolen sensorit ja kamerat (vain yksi hyötykuorma kerrallaan) Kahden alapuolisen adapterin kanssa - Zenmuse XT2 + Zenmuse Z30 - Zenmuse XT2 + Zenmuse H20 - Zenmuse XTS + Zenmuse Z30 - Zenmuse XTS + Zenmuse H20 Kahden alapuolisen ja yhden yläpuolisen kiinnitysadapterin kanssa - Edellä mainitut yhdistelmät + kolmannen osapuolen hyötykuorma Huomioikaa että Zenmuse XT2 voidaan asentaa ainoastaan oikeanpuoleiseen gimbaalipaikkaan eli paikka ykköseen (1)
 • Voinko ohjata useampaa hyötykuormaa samaan aikaan?
  Voit ohjata hyötykuorman liikkeitä samaan aikaan toisen kanssa, mutta et voi ottaa kuvia tai käynnistää videota useammasta kuin yhdestä hyötykuormasta samaan aikaan. Skydatan kommentti: Hybridikameroissa kuten Zenmuse XT2 mallissa kuvanotto tai videotallenne tallentuu automaattisesti samaan aikaan kummastakin lähteestä eli käynnistäessänne videokuvauksen, Zenmuse XT2 tallentaa sekä RGB videota että thermal videota. Uusissa H20 sarjan hybridikameroissa esimerkiksi H20T mallissa, videon käynnistäminen tallentaa kaikkien kolmen sensorin mediaa aina samaan aikaan jolloin muistikortille tallentuu kolme samanaikaisesti käynnistettyä tiedostoa kolmesta eri videolähteestä.
 • Voinko ohjata sisäänrakennetun FPV kameran kallistuskulmaa?
  FPV kameraa ei voi ohjata tai sen kuvaa tallentaa. FPV kamera on tehty ainoastaan pilottinäkymän mahdollistamiseksi, joka lisää lentoturvallisuutta ja mahdollistaa kaksois radio-ohjainkäytössä kameramiehen operoida kameroitaan haluamaansa kohteeseen ja samaan aikaan pilotin nähdä dronen lentosuunta.
 • Onko aikaisemmat Zenmuse XT, Zenmuse X4S/X5S tai X7 tuettuna?"
  Nämä kamerat eivät ole yhteensopivia M300 RTK mallin kanssa. Kuten aikaisemmin todettiin, uusi järjestelmä vaatii hyötykuormissa sisäänrakennetun muistikortin.
 • Tukeeko M300 RTK malli PPK jälkikäsittelyä?
  PPK tuki on tulossa lähiaikoina
 • Onko M300 RTK kykenevä tallentamaan kartoitustason dataa?
  Varustettuna kolmannen osapuolen hyötykuormalla, mallilla voidaan suorittaa kartoitustehtäviä esiohjelmoituna reittinä tai manuaalisesti. Kartoitustarkkuus ja datan laatu on riippuvainen kolmannen osapuolen laadusta. Skydata kommentoi: Oma päätelmänne on, että koska X7 ja X5S kamerat eivät ole yhteensopivia M300 RTK mallin kanssa, eikä DJI ole suoraan tuonut markkinoille varsinaisesti kartoitukseen soveltuvaa kameraa on lähitulevaisuudessa odotettavissa, että ulkopuolinen valmistaja on jo tehnyt yhteistyötä DJI:n kanssa ja laitteeseen tulee saataville korkearesoluutioinen mekaanisella sulkimella varustettu kameramalli, jopa 48MP resoluutiolla (vain spekulointia)
 • Onko M300 RTK yhteensopiva D-RTK 2 tukiaseman kanssa?
  Kyllä - malli käyttää samaa tukiasemaa mikä on yhteensopiva M210 RTK ja Phantom 4 RTK mallin kanssa.
 • Miten reaaliaikainen differentiaali data tallennetaan?
  Reaaliaikainen differentiaalidata voidaan tallentaa kahdella eri tavalla: Yhdistämällä drone tukiasemaan Yhdistämällä radio-ohjain NTRIP RTK verkkopalveluun kuten Leica SmartNet tai Geotrim Trimnet VRS palveluun. Skydata kommentoi: Aivan kuten Phantom 4 RTK ja Matrice M210 RTK malleissa, tukiaseman käyttö ei ole välttämätöntä RTK tarkkuuden saavuttamiseksi tai RTK toiminnallisuutta käytettäessä yleisesti. M300 RTK radio-ohjaimessa on 4G mokkulapaikka, joka voidaan varustaa 4G SIM kortilla ja datasiirtopaketilla, jolloin radio-ohjaimessa on suoraan dataliikenneyhteys. Toisaalta, radio-ohjain voidaan yhdistää esimerkiksi kentällä GSM puhelimen Hotspotin kautta tai jos alueella on WLAN verkko saatavilla sen kautta nettiin ja dataliikenneyhteys ja sitä kautta VRS korjauspalvelu toimii. Tukee supports RTCM3.0/RTCM3.1/RTCM3.2
 • Tukeeko RTK tukiasema useampaa dronelaitetta samaan aikaan?
  Kyllä - tukiasema ei millään tavalla rajoita vaikka useiden kymmenien dronelaitteiden samanaikaista palveluyhteyttä tukiasemaan!
 • Miten päivitän laitteiston firmware ohjelman?
  Voit päivittää laitteiston kahdella eri tavalla: Tietokoneen kautta DJI Pilot aplikaation kautta Tietokoneen kautta tapahtuva päivitys tapahtuu lataamalla ilmaiseksi DJI Assistant 2 for Matrice apuohjelma, kytkemällä laite kaapelilla tietokoneeseen ja päivittämällä ohjelmisto. Assistant 2 tukee dronen, ohjaimen ja tukiaseman päivityksiä. DJI Pilot aplikaation kautta voidaan päivittää drone, radio-ohjain ja TB60 smart akut. Skydata kommentoi: Suosittelemme aina ensisijaisesti käyttämään Assistant 2 for Matrice ohjelmaa tietokoneen kautta päivityksissä. Ohjelma tarjoaa helpon ja luotettavan päivitystavan. Huomioikaa että useilla asiakkaillamme on ilmennyt päivitysongelma joka näkyy päivityksen keskeytymisenä yleensä 99% kohdassa sen latausta. Ongelma on onnistuttu tunnistamaan ja se liittyy yrityksen oman sisäverkon turvallisuus asetuksiin, joita ilmenee erityisesti yrityksen tarjoamissa kannettavissa tietokoneissa jossa turvallisuusasetukset / palomuuri on säädetty niin tiukalle ettei se anna tehdä päivityksiä loppuun eli asentaa päivitystä. Assistant 2 on ilmainen ja siitä on Windows sekä MAC versio, joten jos ym kaltaista ongelmaa ilmenee, yrittäkää päivittää laite kotitietokoneella tai DJI Pilot aplikaation kautta
 • Mitä ohjelmia tai aplikaatioita M300 RTK tukee?
  Tällä hetkellä tuettuna on DJI Pilot aplikaatio Android eli Smart Controller Enterprise ohjaimeen asennettuna versiona. Lähitulevaisuudessa DJI Ground Station Pro ohjelmatuki on myös saatavilla. Skydata kommentoi: GSpro ohjelmaa on käytetty jo vuosikausia ja se on uusiutunut uusien mallien kuten Phantom 4 RTK myötä ja on nykyaikainen, monipuolinen ja helppokäyttöinen ohjelma. Yleisesti ottaen sen käyttö on lisääntynyt erityisesti sisäisellä näytöllä varustetun Phantom 4 RTK mallin SDK version myötä, joka on versio RTK Phantomista joka mahdollistaa iPadin käytön sisäisen näytön sijaan. GSpro ohjelma tukee ainoastaan iPad tablettia eli IOS käyttöjärjestelmää (ei toimi iPhonen kanssa) joten Android tukea ei tällä versiolla ole (M300:n kanssa oletettavasti tulossa).
 • Mitkä SDK kehitysympäristöt on tuettuna M300 RTK:ssa?
  Onboard SDK, Payload SDK ja Mobile SDK. Jos olette kiinnostuneita SDK ympäristöstä tai sen mahdollistamista erikoisominaisuuksista, Skydata Oy tarjoaa ohjelmistokehityspalveluita DJI kaikille SDK alustoille.
 • Mitä palveluita Skydata tarjoaa M300 RTK malliin liittyen?
  Skydata tarjoaa kaikki DJI laiteratkaisut, ohjelmat, palvelut, koulutuksen ja ohjelmistokehityspalvelut sekä kattavan Skyportal sisältöympäristön, joka tukee asiakkaidemme turvallista ja luotettavaa drone toimintaa. Kaikki myymämme DJI Enterprise laitteet voidaan toimittaa käyttövalmiiksi asennettuna, laiteluovutus- tai tietyn käyttötarkoitusalueen erikoiskoulutuksella varustettuna. Uusi droneratkaisu koulutusohjelmamme tukee kolmen eri moduulin eli auditoinnin, EASA määräyskoulutuksen ja TTS tukisopimuksen avulla asiakkaan drone operoinnin kaikkia osa-alueita, asiantuntevasti ja aina saatavilla olevalla palvelukonseptilla. Kysy meiltä lisää ja pyydä M300 RTK malliin liittyvä kattava info-paketti ilmaiseksi. Lähetä sähköposti info@skydata.fi osoitteeseen ja kerro nimesi ja organisaatio, niin laitamme paluupostissa tietoa ratkaisusta (sähköposti tallennetaan yhteystietokantaamme).
 • Onko meillä dronekursseja?
  Kyllä on ja monia erilaisia. Olemme keskittyneet asiakas- tai sovellukohtaisiin asiantuntijatason kursseihin, mutta aloitimme juuri ennen COVID-19 Pandemiaa yleiset koulutusohjelmat myös kuluttajille, joten tarjoamme koulutusta laidasta laitaan eri tarpeisiin. Jos olet kiinnostunut koulutuksista, käy katsomassa sivuillamme oleva koulutusosio ja ota yhteyttä niin katsotaan oganisaatiollenne parhaiten palveleva koulutuskonsepti kuntoon. Toimitiloissamme Espoon Suomenojalla on iso koulutustila ja pienryhmä neuvotteluhuone sekä Skyport kattolennätystila. Pääasiassa teemme pienryhmäkoulutukset asiakkaan luona, joten ihan asiakkaan toiveiden mukaan mennään!
bottom of page