top of page

KUVAUSKOPTERIT

AMMATTILAISILLE

Suosittelemme vain kentällä toimiviksi todettuja dronejärjestelmiä, aplikaatioita ja ohjelmistoja jotka ovat varustettu käyttöön soveltuvalla lisävarustepaketilla.

DJI enterprise_logo_2.png

Skydata on ensimmäinen DJI Enterprise tason edustaja pohjoismaissa 

Valikoimistamme löydätte myös koko DJI valikoiman mukaan lukien harrastajalaitteet, erilaiset vakaajat, kuvausvarusteet ja muut DJI tuotteet. Keskitymme näillä sivuilla vain ammattitason dronemalleihin, lisävarusteisiin, aplikaatioihin sekä  ohjelmistosovelluksiin.

Etsimme asiakkaalle aina parhaiten käyttötarkoitukseen sopivimmat laitteet ja ohjelmistot. Vastaamme sopimuksen mukaan sen toteutuksesta avaimet käteen periaatteella.

Skydata_DJI_Matrice30035.png

DJI M300 RTK
Täysin muunneltava ammattilaisten työkalu

_AB_9422.jpg

DJI M30
Uusi kevyempi ja helpommin kuljetettava ammattilaisille ja viranomaisille tarkoitettu drone kiinteällä kameralla

Skydata-Mavic2Enterprise35.jpg
KATSO VIDEO

DJI MAVIC ENTERPRISE DUAL & ZOOM

Kompaktit tehotyökalut ammattilaisille

DJI MAVIC ENTERPRISE -mallien perusominaisuudet

 

Enterprise mallisarja tarjoaa Mavic 2 kuluttaja dronemallien sijaan kehittyneitä toimintoja, jotka erottavat ammattilaisten työkalut markettilaitteista. Käytännössä suurimmat eroavaisuudet ovat itselämmittyvät akut, jotka mahdollistavat lentämisen jopa -20 asteen pakkasessa sekä kolme eri lisävarustemoduulia eli kaiutin, etsintä- ja hälytysvalo.

 

Muita merkittäviä eroja ovat salasanasuojattu data, joka suojaa laitteen sisäiseen muistiin (24Gb) tallennettua tietoa ja estää lentoonlähdön mikäli salasanaa ei syötetä (poiskytkettävissä). Enterprise malleissa kuvatiedostoon tallennetaan myös GPS aikaleima ja sen lisäksi mallit on varustettu ADS-B AirSense toiminnolla, joka ilmoittaa lähellä lentävistä miehitetyistä ilma-aluksista.

Mavic 2 Enterprise mallit on tarkoitettu vaativaan yritys- ja viranomaiskäyttöön. Mallien eri toiminnot ovat selkeästi eroteltavissa. Siinä missä DUAL lämpökameramalli on omiaan erityisesti palo-, pelastus- ja poliisiviranomaisten valvonta- ja etsintätehtävissä, Zoom mallin erikoisominaisuuksiä hyödynnetään tarkkailu- ja puolustustehtävissä, jossa zoomin avulla päästään huomaamattomasti lähemmäs kohdetta.

 

DJI MAVIC ENTERPRISE DUAL

Dual mallissa on kaksoiskamera, jonka lämpökamera on vakaata FLIRin laatua ja päivänvalo eli RGB kamera DJI:n 12Mp 4K videokamera.

Lämpökamera on varustettu myös FLIRin MSX -tekniikalla, jolla lämpökamera- ja päivänvalokameran kuva voidaan näyttää päällekkäin siten että ne täydentävät toisiaan. Menetelmä parantaa merkittävästi lämpökamerakuvan selkeyttä. MSX tasonsäätö on portaaton eli kuvaa voidaan säätää 100% RGB kuvasta 100% lämpökamerakuvaan. Kameroiden erilaisesta FOV:sta johtuen kuvien vaaka- ja pystytason asemointia voidaan säätää kuvakulman mukaan siten, että kuvat limittyvät täydellisesti toistensa päälle.

 

DUAL -malli tukee myös isotermistä toimintoa. Tällä voidaan esimerkiksi etsintätehtävissä asettaa lämpötila-alue 30-37 asteen välille. Kuva "nostaa" esille hälytysvärillä tämän delta-T lämpötila-alueen, korostaen etsittyä lämpölähdettä merkittävästi.

Lämpökamera tulee erilaisia paletteja ja tietty alue voidaan mitata pistemittaustyökalulla tai aluetyökalulla, joka näyttää merkityn alueen korkeimman ja matalimman lämpötilan. Myös lämpöhälytysraja voidaan asettaa, jolloin tämän lämpötilan ylittäessä, aplikaatiossa aktivoituu hälytys.

 

DJI MAVIC ENTERPRISE ZOOM

Zoom -mallissa on yksi kamera joka tukee optista 2x optista zoomausta sekä 3x digitaalista zoomausta. Käytännössä kokonais-suurennos on tarvittaessa 6x.

Kameran muut ominaisuudet vastaavat täysin DUAL -mallin RGB kameran ominaisuuksia. 

Zoom ja Dual -mallit on varustettu kolmella lisävarustemoduulilla, itselämmittyvillä akuilla, ADS-B AirSense toiminnolla sekä sisäisellä muistilla.

Zoom malli soveltuu erityisesti viranomaistehtäviin, jossa kameran kuva täytyy saada lähemmäs häiritsemättä tai näyttäytymättä kuvauskohteelle. 

Zoom on myös erinomainen valinta erilaisiin katto- ja kiinteistön julkisivukuvauksiin, jossa dronella halutaan kuvata kiinteistöä turvallisesti. Zoomauksella päästään lähemmäs kuvauskohdetta vaarantamatta dronea tai kuvauskohdetta.

Kumpikin malleista on tuettuna DroneDeploy kartoitusohjelmassa (IOS ja Android) sekä DJI:n Ground Station Pro -aplikaation kautta IOS iPad laitteella. 

Smart Controller

Suomen sääolosuhteissa, tabletin tai älypuhelimen toimintavarmuus erityisesti pakkasessa on aina kyseenalaista. DJI:n Mavic 2 Smart Controller on Crystalsky 5.5" näyttölaitteella integroitu ohjain, joka takaa turvallisen toiminnallisuuden myös kovissa pakkasissa. Integroitu iso akku jonka yhtäjaksoinen käyttöaika on jopa 2.5 tuntia (keskimääräinen lentoaika 20min eli 7 lentokertaa)

Mavic 2 Enteprise mallit on saatavilla Smart Controller versioina, jolloin erillistä tablettia tai älypuhelinta ei tarvita ollenkaan. Tällä taataan myös laitteiston katkeamaton toiminta pakkasessa.

Smart Controller on Android pohjainen laitteisto, johon on asennettu valmiiksi DJI Pilot aplikaatio. Vaikka laitteisto on Android käyttöjärjestelmään perustuva ja siihen voidaan asentaa kolmannen osapuolen aplikaatioita, suosittelemme ottamaan meihin yhteyttä mikäli harkitsette laitteen käyttöä muilla kuin DJI:n ohjelmilla, sillä tietyt ohjelmat eivät välttämättä toimi laitteen kanssa moitteetta! 

Skydata-Mavic2Enterprise30.jpg

DUAL-mallissa on erittäin helppokäyttöinen käyttöliittymä, joka yhdistää RGB -kuvan ja lämpökamerakuvan yhdeksi selkeäksi näkymäksi. "

Skydata-Mavic2Enterprise41.jpg

Mavic 2 Enterprise mallit on varustettu DJI:n toistaiseksi kehittyneimmällä esteentunnistusjärjestelmällä, joka tunnistaa esteen viidestä eri suunnasta. "

skydata_phantom4rtk4.jpg

DJI PHANTOM 4 RTK, Kartoituksen pikkujättiläinen

Paikkatarkkuus jopa 1 senttimetri

DJI on suunnitellut uudestaan kokonaan RTK teknologiasta ja mullistanut kartoituskuvauksen markkinat Phantom 4 RTK mallillaan. Phantom 4 RTK tarjoaa paikkatarkkuutta jopa 1 senttimetrin tarkkuudella ja mahdollistaa tarkan paikkatarkkuuden nyt huomattavasti vähemmillä maatarkastuspisteillä.

Integroitu RTK moduli

Uusi RTK moduli on integroitu suoraan Phantom 4 RTK droneen, tarjoten reaaliaikaista, jopa senttimetrin tarkkuudella toimivaa absoluuttista paikkatarkkuutta EXIF metadata kuvatiedostoon. Suoraan RTK moduulin alle sijoitettu GNSS moduuli mahdollistaa vaikeissakin kaupunkiympäristöissä vakaan lennon ilman häiriöitä. Yhdistämällä nämä komponentit saumattomaan yhteistyöhön, Phantom 4 RTK optimoi lentoturvallisuuden mutta samaan aikaan mahdollistaa tarkan datan keräämisen monimutkaisissa kartoitustehtävissä, tarkastus- ja tarkkailutehtävissä.

Maatukiasema lisää tarkkuutta

Phantom 4 RTK tarjoaa mahdollisuuden käyttää D-RTK 2 Mobile Station maatukiasemaa, NTRIP (Network Transpirt of RTCM via Internet Protocol) singnalointia 4G tai WiFi yhteyden kautta tai tallentaa kerätyn satelliitti datan ja jälkikäsitellä sitä PPK prosessoinnin kautta.

Geotrim Trimnet 4G VRS palvelu

Tarjoamme nyt Phantom 4 RTK mallin Trimnet VRS palvelulla 1, 6 ja 12  kuukauden lisenssillä yhteistyössä Geotrimin kanssa. Kysy tarjousta

skydata_P4RTK_kamera.jpg
DJI Smart Controller
DJI Phantom 4 RTK

DJI PHANTOM 4 MULTISPECTRAL RTK

Kuvauskopteri maa- ja metsätalouden tehtäviin.

Kasvustojen tarkkaan tutkimukseen 

Kerää tarkkaa dataa kasvuston tilasta uudella Phantom 4 multispektri-dronella. Varustettuna RTK tason paikkatarkkuudella malli tuo uskomattoman monipuolisen NDVI -työkalun aivan uudessa hintaluokassa. 

RGB ja NDVI kamera samassa

Pelkkä tavallinen valokuva tai siitä esimerkiksi DroneDeploy ohjelmalla muodostettu NDVI kuva ei riitä ammattilaiselle, joka haluaa tietää enemmän. Phantom 4 Multispektri-dronen kanssa voit vaihtaa helposti lennossa perinteisen RGB päivänvalokameran ja NDVI (Normalized Difference Vegetation Index) kameran välillä, saadakseni välittömästi visuaalista tietoa haluamastasi kohteesta eri muodoissa. Tämä tarkoittaa että voit lennon aikana tunnistaa paremmin kohteita ja tehdä välttämättömiä johtopäätöksiä, ilman että kuvaa täytyy jälkeenpäin analysoida ja käsitellä.

Maasta ja metsästä tärkeää dataa

P4 Multispektri-.drone mahdollistaa tiedonkeruuprosessin, joka tarjoaa täsmätietoa kasvuston terveydestä ja tilasta, jotta viljely voidaan hoitaa mahdollisimman tehokkaasti. DJI on kehittänyt uuden P4 Multispektri dronen vaativille asiakkaille. 27 minuutin lentoaika ja yli 7 kilometrin kantama, mahdollistavat turvallisen lentotoiminnan huomioiden jo nyt kesällä 2020 voimaan astuvat uudet EU-määräykset.

DJI Ground Station Pro aplikaatio

Multispektri mallia käytetään DJI:n erittäin monipuolisella Ground Station Pro ohjelmalla tai kolmannen osapuolen aplikaatioiden kuten DroneDeployn kautta. Reittisuunnittelu voidaan tehdä monipuolisesti ja tarkasti suunnittelemalla lentoreitti tai useampi reittilento etukäteen ja toistamalla lennot automatisoidusti kentällä.

Multispektrimalli kuvaa myös perinteistä RGB videota ja valokuvaa ja RTK vastaanottimella varustettuna, sen absoluuttinen paikkatarkkuus voi olla jopa 1.5 cm horisontaalisesti. Laite tukee DJI:n D-RTK 2 base station mallia tai sitä voi käyttää yhdessä Trimnetin tai SmartNet VRS palveluiden avulla.

skydata_multipectra2.jpg
Multi cemera img.jpg
Section-multispectral camera.jpg
skydata_multispectra4.jpg

Näe pintaa syvemmälle

Maa- ja metsätaloudessa, kasvuston analysointi on nyt helpompaa ja nopeampaa kuin koskaan aikaisemmin. Sisäänrakennettu tasapainoitusjärjestelmä, joka tallentaa huipputarkkaa kuvadataa suoraan dronelle.

 

P4 Multispekti mallissa, yksi RGB kamera ja viisikanavainen multispektrikamera NIR toiminnolla ja mekaanisella sulkimella, tallentavat tarkkaa kuvaa liikkeessä, minimoiden liike-epäterävyydet. 

RTK-paikkatarkkuus – kaikki yhdessä

P4 Multispekti tallentaa uuden reaaliaikaisesti toimivan TimeSync järjestelmän avulla, paikkatiedon RTK tarkkuudella kuvatietoihin, mahdollistaen senttimetrin tarkan paikkatiedon.

 

TimeSync järjestelmä käsittelee jatkuvasti dataa usean eri elementin kesken ja synkkaa tiedot CMOS kuvakennon keskikohtaan, jotta jokainen tallennettu kuva olisi mahdollisimman paikkatarkka. Jokainen tehtaalta lähtevä kamera kalibroinaan ennen toimitusta, mittaamalla radiaalinen ja tangentiaalinen linssivääristymä. Vääristymädata tallentuu jokaisen tallennetun kuvan metadataan, mahdollistaen jälkikäsittelyohjelmien analysoinnin niin tarkkaan kuin mahdollista

DJI MATRICE M200 V2 -SARJA

RASKAAN SARJAN AMMATTILAINEN

Kaikki MATRICE -sarjan mallit on IP43 sääsuojattuja ja kestävät vettä, räntää, lumisadetta ja koviakin tuulia. "

DJI Phantom 4 Multispectral RTK
DJI Matrice M200 V2 -sarja

Matrice mallisarjan V2 mallisto ei ulkonäöllisesti ole merkittävästi uusiutunut, mutta sen toiminnallisuuksiin on tullut paljon uudistuksia. "

m210_RTK_v2_skydata.jpg

DJI MATRICE M210 RTK V2

Uudistuneessa V2 mallissa RTK toiminnallisuus tukee VRS palveluita eli Trimnet ja SmartNet palveluiden käyttö on mahdollista DJI:n BaseStation 2 tukiaseman avulla.

 

VRS palvelua voidaan käyttää yhdistämällä radio-ohjain WiFi Hotspottiin vaikka matkapuhelimen kautta tai käyttämällä WiFi langatonta verkkoa. Mikäli langatonta verkkoa tai matkapuhelinta ei voida käyttää, voidaan uudistuneeseen Cendence S mallin radio-ohjaimeen kytketä 4G mokkula, jonka kautta voidaan muodostaa langaton yhteys VRS palvelimeen.

 

M210 RTK V2 mallissa on myös päivitetty DJI Pilot aplikaatio, jossa on kaksi eri toimintatilaa. Manuaalisessa tilassa laitteilla voidaan lentää perinteisesti manuaalisesti kun taas reittilentotilassa, laitetta voidaan käyttää esiohjelmoitujen reittien kartoitustehtävissä useammassa eri toimintatilassa kuten perinteisessä 2D ja 3D kartoituksessa, Waypoint reittilennossa sekä erilaisissa automatisoiduissa lentotiloissa. RTK mallissa absoluuttinen paikkatarkkuus voi olla jopa 1.5cm horisontaalisesti.

 

Paras RTK tarkkuus saavutetaan käyttämällä korkearesoluutioista DJI X7 kameraa 24 tai 35mm linsseillä jotka tukevat RTK paikkatietotarkkuutta.

m210_RTK_v2_web_Z30_UP.237.jpg
RC_CrystalSky.jpg

Markkinoiden monipuolisin drone-alusta

 

M210 RTK V2 malli soveltuu erinomaisesti tilanteisiin, joissa vaaditaan absoluuttista paikkatarkkuutta. Se soveltuu mm. siltarakenteiden tarkastukseen sekä sähköverkkojen tutkimiseen.

 

RTK V2 toimii myös ympäristössä, joissa on voimakkaita sähköisiä häiriöitä: voimalinjat, matkapuheliverkon antennit ja mastot, tehdasalueet ja tuotantolaitokset. Se on myös erinomainen vaativissa RTK -tason kartoitustehtävissä.

Vakiovarusteena on nyt strobo-merkkivalot, AES256 suojaus, mahdollisuus hyötykuorman mukaan säätää dronen tasapainopistettä ohjelmallisesti sekä edelleen kehittynyt OcuSync 2.0 signalointijärjestelmä, joka tarjoaa entistä pidemmän kantaman ja signaalilaadun. 

Muihin uudistuksiin kuuluu mm. TimeSync toiminto, joka synkronoi kartoitustehtävissä paikkatietotark-kuuteen vaikuttavien komponenttien lopputuloksen tarkasti synkkaamalla GPS-, kompassi-, IMU- ja kuvasensorin tiedot ja tallentamalla ne EXIF tiedostoon.

V2 mallistossa on myös ns. Descreet Mode, jonka avulla valot voidaan sammuttaa jolloin laite ei näy tilanteissa, jossa sen ei haluta näkyvän. Vastaavasti laitetta voidaan käyttää Private Modessa, jolloin laite ei lähetä mitään dataan ulospäin sekä laite tulee DJI:n uutta Governmental ohjelmaa, jolla drone saadaan toimimaan täysi irrallaan julkisista verkoista.

Kaikissa malleissa on eteen-, ylös- ja alaspäin toimiva esteentunnistusjärjestelmä ja laskeutumisautomatiikka.

 

M200 sarjan eli mallistot eroavat seuraavasti:

 

  • M200 malli tukee yhtä samanaikaista kameraa / yläpuolisen kameran tukea ei ole

  • M200 mallissa on Inspire 2 perinteinen radio-ohjain

  • M210 malli tukee kahta samanaikaista kameraa tai hyötykuormaa

  • Kamerat voidaan asentaa alas, alas x 2 tai alas ja ylös tai vain ylös

  • M210 RTK mallissa on sisäänrakennettu RTK vastaanotin sekä DJI D-RTK-BaseStation 2 tukiasema jalustoineen aina vakiona toimituksessa (voidaan tilata myös ilman tukiasemaa)

inspire2_1_skydata.png

DJI INSPIRE 2

Inspire 2 on DJI:n pääasiallisesti elokuva- ja videotuotantoon tarkoitettu drone, jonka CineCore tallennusjärjestelmä tukee Apple ProRes ja CinemaDNG/RAW tallennusta SSD tallennusmedian kautta.

Suositun runkomallin erikoisuus on ylösnouseva runkorakenne, joka nostaa laskutelineet lennon aikana pois kameran tieltä mahdollistaen esteettömän 360 asteen kuvakulman esteettä.

Inspire 2 voidaan varustaa useilla erilaisilla videokameroilla ja se tukee myös DJI:n lippulaivamallia X7 sekä sen neljää erilaista optiikkavaihtoehtoa. 

Inspire 2 mallissa on Skyport 1.0 kiinnitys, mutta vasten yleistä käsitystä, se ei tue lämpökameramalleja CineCore tallennustapansa takia.

Mallissa on magnesium runko ja hiilikuitujalat. Keveytensä ansiosta lentoaika kahdella TB50 akulla on X4S kameralla noin 27 minuuttia. Laitteessa voidaan käyttää myös itselämmittyviä TB50 akkuja, jolloin pakkasolosuhteissa akut voidaan lämmittää ennen käyttöä ja varmistaa maksimaalinen lentoaika. Käyttölämpötila onkin jopa -20 astetta. 

INSPIRE 2

Vuonna 2019 uudistunut DJI Matrice 200 V2 -sarjan kolme eri mallia tarjoavat erittäin monipuolisesti varustettavan drone-ratkaisun kaikenlaisiin tehtäviin. "

M600 Pro

DJI Agras T-16 ruiskutusdrone ammattilaisille

Agras T-16 on ruiskutuskäyttöön tarkoitettu kuusimoottorinen hexa mallin drone, joka soveltuu erityisesti tarkkuusruiskutukseen vaativissa maa- ja metsätalouden tehtävissä. Covid-19 epidemian aikana, DJI on toimittanut laitteita yli 30.000 kappaletta, joista suurin osa on toimitettu erilaisiin desinfiointitehtäviin.

 

Nyt Agras malli on saatavilla myös Euroopassa CE hyväksyttynä ja ROHS2.0 sertifioituna ja Skydata on Suomessa Agras mallin virallinen DJI Enterprise jälleenmyyjä.

Uusi T-16 malli on päivitetty kesällä 2020 ja tarjoaa nyt entistä enemmän nostokykyä ja lisävarusteena tuen 20 litraiselle säiliölle (vakiona 16l). RTK tason paikkatarkkuudella varustettuna, ruiskutusaluetta voidaan hallita erittäin tarkasti, jolloin levitettävä aine osuu tarkasti oikeaan kohteeseen.

Laite on IP67 suojattu ja se voidaan varustaa erillisellä tutkaelementillä, joka havaitsee erilaiset esteet ruiskutusalueella entistä tarkemmin.

Runkokonstruktio on suunniteltu helpoksi ylläpitää. Nestetankki on sijoitettu laitteen keskelle ja nousee helposti ylös täyttöä varten, aivan kuten akusto. Kahdeksan ruiskusuutinta levittää nestettä tarvittaessa jopa 4.8 litraa minuutissa ja tunnissa voidaan operoida jopa 10 hehtaarin kokoinen alue.

Muistathan että ruiskudronejen käyttöä on Suomessa rajoitettu vain tiettyjen aineiden levittämiseen. Ota meihin yhteyttä, niin kerromme ratkaisusta lisää.

 

Agras-kuva6.png
s8-bfad6a75c742f7ab7328c6b6ed7bc597.png
Agras-tankki.png

DJI AGRAS T16

MAA- JA METSÄTALOUTEEN

DJI Agras T16

DJI MATRICE 600 PRO

Jo useamman vuoden markkinoilla ollut DJI M600 Pro malli on suunniteltu monipuoliseksi drone alustaksi jonka kantokyky ja akkujärjestelmä tarjoaa erinomaisen alustan erityisesti erikoisempiin asiakastarpeisiin, jossa drone halutaan varustaa esimerkiksi järjestelmäkameralla tai erikoissensoreilla.

M600 Pro:ssa on kuuden akun akkujärjestelmä, joka tekee laitteesta erittäin turvallisen yhdessä kuusimoottorisen Hexa runkototeutuksen kanssa.

Ylösnousevat laskutelineet vapauttavat kameranäkymän 360 asteeksi ja TB48S tehoakuilla X5S kameralla lentoaika on jopa 34 minuuttia.

M600Pro mallia suosittelemme ratkaisuihin, joissa vaaditaan kantokykyä tai mahdollisuutta käyttää erikoista kameraa. Malli voidaan varustaa DJI:n erillisellä gimbaalilla, jolloin kyytiin saadaan isompiakin erikoiskameroita.

Suosittelemme harkitsemaan mallin käyttöä kartoitus- ja muussa teknisessä kuvauksessa. Kuuden akun lataaminen kenttäolosuhteissa saattaa olla haasteellista ja ison kokonsa takia, mallia on hankala käsitellä maastossa ja kuljetuksen aikana.

Matrice 600 Pro (82).png
canvas.png
Screenshot 2020-02-09 at 9.49.39.png
bottom of page