• Jan Lindberg

DJI MAVIC 2 ENTERPRISE ADVANCED JULKISTETTU

DJI on tänään julkistanut uuden Mavic 2 Enterprise Advanced mallin. Pääasialliset muutokset nykyiseen M2E Dual mallin laitemalliin liittyvät kamera ominaisuuksiin ja RTK paikannukseen. Hinnaksi on ilmoitettu 6.500 € alv. 24% ja laitteiden toimitusten tulisi alkaa maaliskuun lopulla 2021.

Täysin uudistunut kamera huippuresoluutiolla


Uusi Advanced malli on varustettu hybridi eli yhdistelmäkameralla, jossa yhdistyy huippuresoluutioinen lämpökamera ja 4K visuaalinen RGB kamera.


Lämpökameran 640x512 resoluutioinen kuva vastaa nykypäivän parhaita FLIR kameroiden resoluutioita ja kuvavirtaa tallennetaan 30Hz nopeudella tarvittaessa radiometrisenä. Lämpökameran tarkkuus on jopa +/- 2° ja kamerassa on 16x digitaalinen zoomaus.


Visuaalisen kameran 4K videokuvauksen lisäksi, valokuvat tallentuvat nyt 48MP resoluutiolla ja kamera on varustettu myös 4x lossless zoomilla (FullHD resoluutiolla) sekä 32x digitaalisella zoomauskertoimella.

Yhdistelmäkuva


Uudistuneessa Advanced mallissa voidaan hybridikameran ansiosta katsoa kummankin kameran kuvaa rinnakkain ja vaihtaa kuvakulma eri kameroiden kesken. Uusi rinnakkaisnäyttöratkaisu mahdollistaa helposti visuaalisesta kuvasta yksityiskohtien tunnistamisen, samaan aikaan kun lämpökamera erottaa erilaiset lämpökohteet toisessa kuvassa.


RTK moduuli lisävarusteena


Advanced malliin on lisävarusteena saatavissa RTK vastaanotin, joka mahdollistaa senttimetrin tarkan paikkatiedon sekä mahdollisuuden lentää myös vaikeissa ympäristöissä kuten sähkölinjojen ja erilaisten tukiasemien lähellä. RTK moduuli ei ainoastaan paranna paikkatarkkuutta vaan lisää myös turvallisuutta erityisesti vaikeissa sähkömagnettisia häiriöitä tuottavissa ympäristöissä.

Reittilentotilassa laitteeseen voidaan asettaa jopa 240 reittipistettä, joiden avulla voidaan suorittaa täysin automatisoituja tarkastus- ja muita tehtäviä.


Muutama huomioi laitteen käyttötarkoituksesta


Huolimatta siitä, että M2E Advanced malli voidaan varustaa RTK moduulilla, laite ei ole kameransa puolesta tarkoitettu varsinaisesti perinteiseen kartoitukseen / ortokuvaukseen. Kenno on suhteellisen pieni, kamerassa ei ole mekaanista suljinta ja laite ei tue PPK jälkikäsittelyä.


Tämä ei kuitenkaan tarkoita etteikö sitä voisi käyttää kartoitukseen, mutta pääasiallinen käyttötarkoitus on erilaiset viranomaistehtävät sekä sähkö- ja vastaavien sähkömagneettisesti vaikeiden käyttöympäristöjen lähellä lentäminen, joka lisävarusteena saatavan RTK moduulin avulla mahdollistaa sähköisen kompassihäiriön sattuessa, vakaan ja paikkatarkan lentämisen RTK moduulin ansiosta.


Saatavuus ja hinnoittelu


Laitteen hinta ilman RTK moduulia tulee olemaan noin 6.500 € alv. 24% ja RTK moduulin hinnaksi on ilmoitettu 500 € alv. 24%. Laitteiden toimitukset alkavat maaliskuun lopulla 2021.


Lisätietoa ja ennakkovaraukset info@skydata.fi


Huom - tee ennakkovaraus ja säästät 50% etäkoulutuspaketista


Tulemme tarjoamaan ennakkovaraajille laitteiston etäkoulutuspaketin 50% alennettuun hintaan. Koulutuspaketti on saatavilla Skydatan tammikuun alussa 2021 avattavan Drone Akatemia etäkoulutusalustan kautta.


Lisätietoa valmistajan sivuilta!


Kuvagalleria
538 katselukertaa0 kommenttia

SKYDATA OY
Niittyrinne 2b

02270 ESPOO

FINLAND 

Tel. +358 40 5585 853

info  @ skydata.fi

Skydata on Suomen kokenein drone-ratkaisuihin ja teknologioihin keskittynyt yritys, jonka yli 10 vuoden toiminnan aikana on toimitettu Suomessa satoja laitteistoratkaisuja, koulutettu tuhansia pilotteja ja autettu yrityksiä hyödyntämään drone-teknologioita tehokkaasti ja turvallisesti. Tarjoamme kaiken tarvittaessa "avaimet käteen" -periaatteella, mukaan lukien kuvauskopterikoulutukset, teknisen tuen, vuokra- ja varalaitepalvelut, auditointi- ja kehityspalvelut sekä laite- ja vastuuvakuutukset.

Skydatan asiantuntijaverkosto koostuu reilusta 20 alan asiantuntijasta, jotka tarjoavat valtakunnallisesti myös teknistä ilmakuvausta Rovaniemeltä Hankoon ja Turusta Haminaan!

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle