top of page
INSPPIRE_SKYDATA_1.png

ILMAKUVAUSKAMERAT JA HYÖTYKUORMAT

Drone voidaan varustaa erilaisilla kameroilla tai sensoreilla. Tarjolla on mm. FLIR -lämpökameroita sekä jopa 30-kertaisella zoomilla varustettu erikoiskamera.

ZENMUSE X7 Hollywood tason visuaalisuutta ja laatua

DJI:n kehittynein visuaalinen kamera on ehdottomasti X7 järjestelmäkamera, joka on varustettu Super 35 sensorilla. Tätä kameraa kutsutaan syystä ”Hollywood” tason videokameraksi, mutta se soveltuu myös erinomaisesti vaativaan kartoituskuvaukseen, tukien geotaggin ominaisuuksia eli EXIF tiedostoon kirjoitetaan tarvittaessa vaikka RTK tason paikkatieto.

 

Visuaalisessa videokuvauksessa kamera tallentaa hopa 6K CinemaDNG ja 5.2K Apple ProRes tason materiaalia ja 14 aukon dynaniikka on poikkeuksellisen laaja tämän kokoluokan kamerassa.

 

X7 kameraa voidaan käyttää DJI:n CineCore järjestelmää tukevassa Inspire 2 dronessa ja nyt myös uusissa V2 mallisarjan M200 Matrice laitteissa.

 

Kameraan on saatavilla neljä eri optiikkavaihtoehtoa, 16mm, 24mm, 35mm ja 50mm. 

Tekniset  tiedot

ZENMUSE X5S - peilitön vaihdettavalla optiikalla

DJI X5S on peilitön micro 4/3 kamera, jossa on vaihdettava optiikka. Optiikkana käytetään Olympuksen ja Panasonicin kameroista tuttuja laadukkaita optiikoita, joista DJI:n perusoptiikkana on 15mm f1.7 valovoimalla varustettu prime- eli kiinteä linssi.

X5S malli on yhteensopiva kaikkien Skyport pikakiinnityksellä varustettujen drone mallien kanssa. Näitä ovat Matrice 200, 210 ja 210 V1 ja V2 sukupolven mallit sekä Inspire 2 ja erillisen 

kiinnitysadapterin kanssa Matrice M600 Pro.

 • Micro 4/3 peilitön kamera

 • 5.2K 30 fps video

 • 4K 60 fps video

 • 20.8MP valokuvat

 • 12.8 aukon dynaaminen alue / 12-bit RAW

 • 20FPS kuvanopeus

 • Vaihdettava optiikka

X5S kamera soveltuu niin video- kuin valokuvaukseen ja erilaisiin kartoitustehtäviin erinomaisesti. Kameran asetukset on täysin manuaalisesti säädettävissä tarvittaessa, mutta luonnollisesti se tukee myös täys automaattista kuvaustilaa.

Zenmuse X5S_skydata_1.png
 • Paino 449g

 • Super 35 sensori (23.5x15.7mm)

 • 24MP valokuvat

 • 6K 30fps ja 4K 60fps videokuvaus

 • CinemaDNG, Apple ProRes RAW, ProRes, H.265 ja H.264

 • Mekaaninen ja digitaalinen suljintila

X7%20STRIP_SKYDATA_4_edited.jpg

X7 DL Mount standardi

Hyödyntäen uutta FSI-Cu teknologiaa, X7 sensorin liitäntäpinta on ohut, jolloin valoa saadaan laajemmalta alueelta kennolle. Tämä parantaa kuvausherkkyyttä. 

X7 painaa ainoastaan 630g optiikan kanssa, joka on merkittävästi vähemmän kuin vastaavat järjestelmäkamerat. Erityisesti niissä ratkaisuissa, jossa dronen painolla on merkitystä, X7 kamera on erinomainen valinta myös keveytensä takia.

Zenmuse XT2 (8).png

ZENMUSE XT2 FLIR lämpökamera 4K videokamerassa

FLIRin lämpökamerat ovat maailmalla tunnettuja laadustaan ja ominaisuuksistaan. DJI:n XT2 mallin yhdistelmäkamera, yhdistää 4K päivänvalokameran ja FLIRin korkearesoluutioisen radiometrisen lämpökameran yksiin kuoriin.

 

Tämä tarkoittaa kompaktia kokoa, mutta erityisesti sen edut tulevat esille siinä, että se varaa ainoastaan yhden Skyport hyötykuormapaikan M200 sarjan dronelaitteista, mahdollistaen M210 ja M210 RTK malleissa toisen kameran paikan varustamisen toisella (käytännössä kolmannella) kameralla.

Runsaat ominaisuudet

XT2 malli on varustettu runsailla ominaisuuksilla. MSX tekniikan ansiosta RGB ja lämpökuva voidaan yhdistää yhdeksi kuvaksi, selkeyttäen merkittävästi kuvan luettavuutta.

 

Lämpölähteen hälytys ja seurantatoiminto, lämpötilahälytys, piste- ja aluemittaus sekä 8x digitaalinen zoomaus ovat muutamia mainittavia ominaisuuksia.

 • <50MK lämpötilaherkkyys

 • 12Mp valokuvat

 • 30Hz lämpökameran videotaajuus (30 kuvaa sek.)

 • IP44 tason sääsuojaus

 • 640x512 lämpökameran resoluutio

 • Radiometrinen / Isotermiset toiminnot

 • QuickTrack seuranta ja MSX kuvanyhdistämistekniikka

 • PiP kuva kuvassa toiminto

 • Yhteensopiva V2 sarjan M200, M210, M210 RTK ja M600 Pro

 • Adapterin kanssa myös V1 Matricen kanssa adapterilla (lisävaruste)

X7 zenmuse_skydata_2.png

Z30 Superzoom kamera

Z30 on superzoom ominaisuuksilla varustettu, valvontaan, etsintään ja tutkintaan tarkoitettu 3-akselisella gimbaalilla varustettu kamera, jossa on 30x optinen zoomaus sekä 6x digitaalinen zoomaus, jotka yhdistettynä tarjoavat jopa 180x suurennoksen.

Korkeatasoisen kehittyneen vakautusjärjestelmän ansiosta, jopa ääripään zoomauksella, kamerakuva pysyy katsottavana ja tarkkana.

 

Kameran ohjaamisen helpottamiseksi, DJI tarjoaa mm. TapZoom toiminnallisuuden, jossa sormella kuvan yksityiskohtaa klikkaamalla, kamera zoomaa ja tarkentaa kohteeseen automaattisesti.

 

Z30 soveltuu erityisesti vaativiin tehtäviin, jossa dronella ei voida lentää riittävän lähelle kohdetta kuten sähköverkot, muuntajat, matkapuhelin tukiasemat ja vastaavat korkeahäiriöiset paikat sekä viranomaistehtäviin, jossa halutaan valvoa kohdetta huomaamatta.

 

Z30 mahdollistaa kohteen kuvaamisen erittäin yksityiskohtaisesti jopa satojen metrien päästä.

banner-s1-p1-14eeca5de4423d268a933593225

ZENMUSE XT FLIR lämpökamera

DJI Zenmuse XT on FLIRin valmistama DJI:n ensimmäisen sukupolven lämpökamera. Zenmuse XT2 malliin verrattuna, XT mallissa on vain FLIRin lämpökamerasensori eli tässä mallissa ei ole RGB päivänvalo kameraa.

XT mallista löytyy kymmenkunta eri mallia. Radiometriset ja ei radiometriset mallit ja näistä 336 x 256 sekä 640 x 5123 resoluutioiset mallit.

Kaikkiin malleihin on saatavina lisäksi eri optiikoita. Optiikkavaihtoehtoja on 6.8mm, 7.5mm, 9mm, 13mm ja 19mm. 6,8mm optiikka on yhteensopiva vain 336x256 mallin kanssa.

MSX tekniikka selventää kuvaa

FLIR MSX teknologia yhdistää RGB päivänvalokuvan lämpökamerakuvan kanssa päällekkäin selkeyttäen kuvan luettavuutta merkittävästi. Päivänvalokuva tuo lämpökamerakuvaan kontrastia ja erottelee kohteen paremmin ääriviivojen avulla helpommni luettavaksi.

Zenmuse XT2 kamera mahdollistaa myös kuvien säädön, siten että kuva voi olla täysin lämpökuva tai täysin päivänvalokuva tai mitä tahansa siitä väliltä.

MSX tekniikan avulla esimerkiksi palokohteessa, sen sijaan että nähtäisiin lämpölähteet, voidaan nyt kuva säätää niin että myös hahmo voidaan tunnistaa helpommin.

MSX Video.png
Structure Fire UI screengrab.jpg
HazMat UI Screengrab_skydata.jpg

DJI Zenmuse XT ja XT2 lämpökameroita ohjataan DJI Pilot aplikaatioilla, joka automaattisesti tunnistaa käytettävät kamerat ja vaihtaa aplikaation toiminnallisuuksia sen mukaan mikä kameravaihtoehto on aktiivisena.

Kamerasta riippumatta, kaikki droneen liittyvät toiminnot, säädöt ja asetukset löytyvät aplikaation taustalla. 

Aplikaatiosta voidaan valita helposti haluttu kamera tai Zenmuse XT2:n ollessa aktiivisena, nähdään samaan aikaan MSX yhdistelmäkuva tai vaihtoehtoisesti RGB tai lämpökamerakuva. 

Kamerat voidaan lukita myös niin, että RGB ja lämpökamera liikkuvat samaan aikaan ja tallentavat videokuvaa tai valokuvaa kummastakin lähteestä.

Monipuoliset mitta- ja säätötyökalut​

 • Yleisnäkyvä

 • Pistemittaustyökalu

 • Aluemittaustyökalu

 • Lämpöhälytyksen asetus

 • Isoterminen toiminto

 • MSX yhdistelmäkuva 

 • 2x, 4x ja 8x zoomaus

 • Erilaisia väripaletteja

Zenmuse XT (1).png
s4-vision01-other-3b06e38b94832484716b0f
s4-vision02-other-fcf84a5a338a158b357c28
s4-vision03-ebbcea920a038f979665917ef87e

TUKIASEMIEN TARKASTUKSET

Z30 kameralla varustetulla dronella voidaan eliminoida fyysiset, vaaralliset henkilöiden suorittamat tukiasema tarkastukset ja nopeuttaa merkittävästi työnkulkua. 

TUULIVOIMALA TARKASTUKSET

Z30 zoom kameran avulla voidaan tutkia ja tallentaa video- ja kuvamateriaalia hankalasti lähestyttävistä paikoista turvallisen välimatkan päästä. 

PALO- JA PELASTUSTOIMINTO

Viranomaistoiminnassa, Z30 tarjoaa yleiskuvan tapahtumapaikasta ja sen jälkeen mahdollisuuden erittäin yksityiskohtaisesti tutkia tiettyjä alueita ja kohteita turvallisen matkan päästä.

Helppokäyttöinen aplikaatio

DRONESENSE hallintajärjestelmä tukee Z30 ja Zenmuse XT malleja

DroneSense hallinta-, valvonta- ja pilotointi järjestelmä tukee kaikki DJI drone malleja ja niihin kytkettyjä kameroita.

DroneSense mahdollistaa esimerkiksi Z30 zoom kameraa käytettäessä reaaliaikaisen, tietoturvallisen yhteyden muodostamisen pilotin operoiman dronen ja siihen liitetyn kameran ja hallintakeskuksen välillä.

Käytännössä siis, pilotti voidaan lähettää kentällä suorittamaan tehtävää, aikaisemmin, ennalta määritetyn reitti- ja tutkintasuunnitelman mukaisesti. Tutkinnan aikana, live-kuvaa voidaan vastaanottaa hallintakeskuksesta reaaliaikaisena, käskyttää pilottia viestien avulla tai luoda lennosta uusi reitti- tai POI eli intressikohde suunnitelma ja seurata tarkastusta hallintakeskuksesta.

DroneSense on täysin selainpohjainen järjestelmä. Käytännössä kaikki käyttöoikeudella varustetut henkilöt voivat seurata kymmenien samanaikaisesti toimivien drone-laitteiden tehtäviä tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen kautta.

m210_RTK_v2_web_001.ok_skydata.jpg
bottom of page